Dades de l'llibre

BEN MANTIDOS, HISTORIA CULTURAL DA GASTRONOMIA GALEGA
CASTRO PEREZ, XAVIER

  • Editorial EDITORIAL GALAXIA S.A.
  • Matèria ENSAIOS LITERARIOS
  • Col·lecció ENSAIO
  • EAN 9788411763424
  • Estat Dispoñible
  • Enquadernació Tapa blanda
  • Pàgines 226
  • Mida 230x150x0 mm.
  • Weight 1
  • Release date: 28/10/2024
Tax included 23,30€

Sinopsi

Xavier Castro Pérez, estudoso da historia cultural da alimentación e a culinaria galega, ofrécenos en Ben mantidos un percorrido polos maiores e máis ilustres protagonistas da nosa gastronomía: o cocido, o caldo, as empanadas, o polbo, as vieiras…
Unha novidosa interpretación da nosa historia, unha “nova crónica de nós”, fornecida de alento e optimismo e cunha ollada que permita que as novas xeracións se identifiquen cunha sociedade vizosa que pasou penurias xa superadas, o que leva ao autor a soster que, coa dieta atlántica, os galegos estivemos, e seguimos a estar, ben mantidos.
E moi satisfeitos cos nosos xantares.